DÜĞÜNE HAZIRLIK SÜRECİNİN HAYLİ MASRAFLI OLDUĞU DOĞRU; AMA EKONOMİK YOLLARI KEŞFEDEREK HAYALİNİZDEKİ GİBİ BİR SÜREÇ GEÇİRMENİZDE İMKANSIZ DEĞİL.....İŞTE SİZE BİRKAÇ ÖNERİ:

ÖNCELİKLERİNİZİ BELİRLEYİN

Düğün gününüzün hangi kısmının sizin için önemli olduğuna karar vererek işe başlayın.Sizi heyecanlandıran düğün giriş anı mı yoksa pasta keseceğiniz an mı? Peki herkesin övgüyle bahsedeceği düğün dekorasyonuna ne demeli? Hangi an sizi heyecenlendırıyor, hangi detay olmasa da olur.... bunlara karar  verdikten sonra en fazla bütçe ayırmanız gereken nokta da kendiliğinden ortaya çıkmış oluyor. Yapılan araştırmalara göre konukların %81'i için katıldıkları düğünün eğlenceli geçmesi önemli.

EVLİLİK LİSTESİ

Düğün hazırlıklarına başlamadan evlilik listenizi hazırlayın, bütçenizi yapmanızda size yardımcı olur.Önceliklerinizi ve ihtiyaçlarınızı gözden geçirin.

DÜĞÜN GÜNÜNÜZÜ HAFTA İÇİNE ALIN

Hem salon bulmakta zorlanmazsınız, hemde hafta içi mekanlar daha hesaplı olur.

DÜĞÜN TARİHİNİ SEZON DIŞINA ALIN

Bahar ve yaz aylarında herşey daha pahalı olur. Oysa Ekim ve Nisan ayları arasında masraflarınız ciddi olarak fark edecektir. Havaların serinlemesi sizi ürkütmemeli, mevsimine göre dekorasyon düzenleyebilirsiniz. Örneğin meşalelerle ortamı ısıtabilirsiniz. Düğün sonbaharda ise kızaran yapraklarla aranjman yaptırabilirsiniz. Düğün Aralık ayına sarkıyorsa yılbaşı çamı kullanın ya da çam dallarıyla süsleyin salonu... Kış mevsimine denk getireceğiniz düğününüzle %15'e kadar tasarruf etmeniz mümkün.

KARAR VERMEK

Gelinlik seçerken kumaştan modele, dantelden taşlarına kadar pek çok nokta üzerinde tek tek düşünmemiz gerekiyor. Bunların hepsini birden isterseniz çok pahalı fiyatlarla karşılaşırsınız.Öncelikle sizin için hangi noktanın önemli olduğuna karar verin ve ona odaklanın.Hayalinizdeki gelinlik dantelli ise taşlarla işlenmemiş bir model seçerek paranızı dantele harcayabilir, Fransız danteliyle süslenmiş harika bir gelinliğe sahip olabilirsiniz. Düz modellerden korkmayın. En uygun fiyatlı gelinlikler genelde düz modellerdir.

VİNTAGE

Vintage gelinlikler son yılların trendleri arasında. Dolayısıyla annenizin veya anneannenizin nostaljik gelinliğini giyerek bütçenizi rahatlatabilirsiniz.

ÖDÜNÇ ALMAK

Gelinliğinizi çok daha ekonomik fiyatlara alabileceğiniz alternatif bir öneri mi istiyorsunuz? Ödünç almaya ne dersiniz. Yakın arkadaşlarınıza, akrabalarınıza sormaktan çekinmeyin ve ödünç almak için izin isteyin. Ödünç almak bütçenizi rahatlatacaktır.

KAMERA VE FOTOĞRAF İŞİNİ YAKIN ARKADAŞLARINIZDAN BİRİDE HALLEDEBİLİR

Küçük bir düğün daveti veriyorsanız bir fotoğrafçıya bedel ödemek yerine yakın bir arkadaşınızın bu konuda yardımını talep edebilirsiniz.

PAHALI DAVETİYELERDEN UZAK DURUN

Gözümüz hep gösterişli, işlemeli ve oymalı davetiyelerde kalsa da düğünün en çabuk göz ardı edilen olayı maalesef davetiyeler. Bu sebeple pahalı davetiyelerden uzak durup düğünün daha önemli deyatlarına yoğunlaşabilir bütçenizi rahatlatabilirsiniz. Ayrıca uzaktaki dostlarınıza mail aracılığı ile davetiyenizi masrafsız gönderebilirsiniz.